گردش سرمایه بین بیتکوین و استیبل‌کوین‌ها را چطور تفسیر کنیم؟

گردش سرمایه بین بیتکوین و استیبل‌کوین‌ها را چطور تفسیر کنیم؟

در تحلیل آنچین معیارهای زیادی برای بررسی استیبل‌کوین‌ها و نسبت‌های مربوط به آنها وجود دارد. اما شاخص مورد علاقه من در این بخش، شاخص SSR است که مخفف شده عبارت Stablecoin Supply Ratio است. این شاخص در واقع نشان‌دهنده‌ی گردش سرمایه بین نقدینگی (استیبل‌کوین) و دارایی (بیتکوین) است.

نحوه محاسبه این متریک به‌صورت زیر است:


همان‌طور که مشاهده می‌کنید از حاصل تقسیم مارکت‌کپ بیتکوین بر مارکت‌کپ تمام استیبل‌کوین‌ها، شاخص SSR به دست می‌آید. در تعاریفی که در آکادمی آموزشی مجموعه کریپتوکوآنت آمده است، گفته می‌شود که دو حالت کلی برای این معیار وجود دارد. یا روندی صعودی تجربه می‌کند یا روندی نزولی که اگر روندی صعودی را طی کند نشان‌دهنده این است که اکثریت احساسات خرسی و ریزشی و لااقل رنج دارند بنابراین نتیجه‌ی رشد این شاخص نزول قیمت را می‌تواند به همراه داشته باشد. اگر SSR روندی نزولی را طی کند به معنای افزایش فشار خرید است و می‌تواند رشد قیمت را به همراه داشته باشد.

اما این‌‎ها توضیحات بسیار کلی و به‌دور از جزئیات است که توسط منابع مرجع ارائه شده است. امروز من قصد دارم با باز کردن و ریز شدن روی این موضوع، شما را از حالات متفاوت روند SSR و تأثیرات آن بر قیمت آگاه کنم تا با بررسی آن خودتان قادر به تفسیری دقیق و کامل باشید.

   ابتدا بیایید تا این شاخص را به عوامل تشکیل دهنده آن تجزیه کنیم و آن را به‌صورت بنیادین نگاه کنم. یعنی کسری که در صورت آن مارکت کپ بیتکوین و در مخرج آن مارکت کپ استیبل‌کوین ها وجود دارد. حال به‌صورت جداگانه برای صورت‌کسر و به‌صورت جداگانه برای مخرج‌کسر ۳ حالت مختلف وجود دارد. (صعودی / نزولی / بی‌روندی) بنابراین برای حاصل کسر ۹ حالت مختلف وجود دارد که به بررسی آن و دسته‌بندی کردن آنها می‌پردازیم. من تقسیم بندی را به شکل زیر انجام داده‌ام تا برای تفسیر راحت‌تر و قابل فهم تر باشد. ابتدا به ۳ بخش کلی تغییرات صورت، یعنی تغییرات مارکت کپ بیتکوین آن را تقسیم بندی میکنم، سپس هر کدام نیز دارای ۳ حالت از تغییرات مخرج که مارکت کپ استیبل‌کوین‌ها باشد هستند.

حال به نتیجه هر ۹ حالت به‌صورت جداگانه می‌پردازیم:


حالت شماره ۱ = این حالتی است که بسیار کم اتفاق می‌افتد، چرا که هم‌جهت بودن دو پارامتر مذکور اتفاقی بسیار عجیب در بازار است. اما غیرممکن نیست و زمان‌هایی بوده که این حالت را دیدیم. این حالت اغلب موجب تغییرات بسیار کوچک در SSR ایجاد می‌کند که بیشتر مواقع با بی‌روندی این شاخص به‌همراه است. تأثیرات آن بر قیمت نیز تأثیرات جزئی در نوسانات کوچک قیمت می‌تواند باشد و رنج قیمتی را به همراه بیاورد.

حالت شماره ۲ = صعودی بودن صورت و نزولی بودن مخرج رشد قوی SSR را حاصل می‌شود که این رشد در موجب ایجاد فومو در بازار شده که در نهایت با اصلاح قیمت همراه است.

حالت شماره ۳ = حالتی است شبیه به شماره قبلی که این بار نیز SSR رشد می‌کند اما نه به‌شدت حالت قبل و به طبع اصلاح حاصل از این رشد، از اصلاح قبلی عمق کمتری خواهد داشت.

حالت شماره ۴ = نزول صورت و صعود مخرج موجب کاهش بسیار زیاد شاخص SSR می‌شود که FUD را به همراه دارد (برعکس FOMO) که در انتها موجب افزایش قیمت می‌شود.

حالت شماره ۵ = این حالت نیز مشابه به حالت اول است که بسیار کم دیده می‌شود اما در هنگام بروز نتیجه‌ای مشابه به نتیجه حالت اول دارد و باعث نوسانات کوچک قیمت و رنج شدن بازار می‌شود.

حالت شماره ۶ = در این نوع که مشابه حالت شماره ۴ است کاهش کلی شاخص را به همراه داریم و با شدت کمتر. چرا که این بار مخرج بی روند است. افزایش قیمتی که بعد از این FUD ایجاد می‌شود از افزایش قیمت مدل شماره ۴ کمتر است.

حالت شماره ۷ = در این حالت دقیقاً در حالت بررسی نتیجه‌ای مشابه به حالت قبلی هستیم. یعنی کاهش کلی SSR را به همراه داریم اما نه شدت زیادی مثل شدت شماره ۴. تأثیرات این نوع نیز مشابه مدل قبلی باعث افزایش قیمت و فشار خرید می‌شود.

حالت شماره ۸ = شرایطی مشابه به حالت شماره ۳ دارد که دقیقاً شاخص SSR رشد می‌کند اما نه به‌شدت بسیار بالایی بنابراین تأثیر ریزش قیمت و اصلاح آن نیز عمق بالایی ندارد.

حالت شماره ۹ = حالت آخر نیز شبیه به حالت‌های ۱ و ۵ بسیار کم اتفاق می‌افتد و تأثیر مشابه با آنها دارد. باعث رنج قیمتی با نوسانات بسیار کوچک می‌شود.

 

حال که این ۹ حالت را یاد گرفتیم می‌توانیم به‌وضوح ببینیم که بعضی از حالات بسیار شبیه به هم و تأثیراتی مشابه دارند؛ بنابراین بهتر هست که حالات را دسته‌بندی کنیم تا بررسی آنها راحت‌تر شود.

1.     حالاتی که افزایش SSR را به همراه دارند: حالات ۲ و ۳ و ۸ باعث افزایش کلی شاخص SSR شده و در نتیجه اصلاح قیمت را به همراه دارد و عمق اصلاح را باتوجه‌به اینکه کدام یک از حالات ۲ ، ۳ ، ۸ است می‌توانیم حدس بزنیم.

2.     حالاتی که کاهش SSR را به همراه دارند: حالات ۴ و ۶ و ۷ باعث کاهش کلی شاخص SSR شده و در نتیجه رشد قیمت را به همراه دارد و شدت افزایش قیمت را باتوجه‌به اینکه کدام یک از حالات ۴ ، ۶ ، ۷ است می‌توانیم حدس بزنیم.

3.      حالاتی که بی‌روندی SSR را به همراه دارند: حالات ۱ و ۵ و ۹ باعث بی روندی و کم نوسانی شاخص SSR می‌شوند و هرکدام باعث نوساناتی جزئی در بازه‌ای محدود از قیمت می‌شود که میزان این نوسانات را می‌توان از اینکه کدام یک از حالات ۱ ، ۵ ، ۹ است حدس بزنیم.

برای فهم بهتر بیایید تا با مثال‌هایی واقعی به روی نمودار ۳ حالت کلی فوق را مورد بررسی قرار دهیم.

 همان‌طور که در تصویر مشاهده می‌کنید هر ۳ حالت کلی این معیار مورد بررسی قرار گرفته است. در انتهای روند صعودی شاخص، ریزش قیمت را به همراه داشتیم. در انتهای روند نزولی شاخص، افزایش قیمت را به همراه داشتیم و نهایتاً با رنج بودن شاخص، بی روندی قیمت را شاهد بوده‌ایم.


به‌صورت کلی این شاخص که گردش سرمایه بین دو مهم نقدینگی و دارایی نشان می‌دهد موضوع مهمی برای بررسی است که به‌تازگی تحلیلی از آن نیز به اشتراک گذاشته‌ام که بعد از مطالعه و تمرین این نمودار می‌توانید برای نمونه تحلیلی به آن مراجعه کنید. همان‌طور که قبلاً بارها گفته شده است باز هم تکرار می‌کنم که بررسی یک شاخص به‌تنهایی برای تصمیم‌گیری در معاملات کافی نیست و می‌تواند نتایج نامطلوبی داشته باشد. ما در این فضا قصد داریم تا با آموزش بنیادی دیتای آنچین و همچنین شاخص‌ها و معیارهای کاربردی آن به شما راهی نشان دهیم تا باسلیقه شخصی و خلاقیت خودتان استراتژی معاملاتی/تحلیلی شخصی خود را بسازید و از آن استفاده کنید. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.


برای مطالعه مطالب بیشتر از این نویسنده: توییتر / امیرمحمد جعفرزاده




دیدگاه کاربران
رضا Feb 08, 2022

مقاله ی جالبی هست با سپاس از شما

كارن Feb 09, 2022

در مقاله گفتيد كه اگر اين شاخص افزايش يابد بازار احساس خرسى دارد ولى با توجه ب مثالتون افزايش اين شاخص با افزايش قيمت بيت همراه بود ميشه توضيح بدين؟؟

zeus Mar 12, 2022

خیلی عالی و کاربردی بود.سپاس

ارسال دیدگاه جدید